Dne 7. 2. 2025 žáci 3. D, kteří mají jako druhý cizí jazyk francouzštinu, se zúčastnili "prožitkové výuky". Téma, které se v hodinách probíralo se týkalo francouzské kuchyně, kuchyňského vybavení a slovní zásoby, která obsahovala nejen konkrétní potraviny, ale také slovesa vyjadřující činnosti prováděné při vaření.
V průběhu páteční výuky, která byla vedena především ve francouzském jazyce, jsme si popsali použité náčiní, potraviny, se kterými jsme vařili a postup na recept - les crêpes (francouzské palačinky).
Žáci si sami připravili těsto a každý si pak usmažil i své palačinky, které si naplnili sladkou, ale i slanou náplní!
Pokud se nám podařilo Vám polechtat chuťové pohárky, projekt se skutečně vydařil!
Žáci obdrželi také pracovní listy, kde si znovu zopakují písemně všechna slovíčka, slovesa, ale i popis samotného receptu a postupu.
Velmi bych chtěla pochválit přístup žáků k projektu a věřím, že jsme si "výuku" skutečně užili!